';
side-area-logo
Wat is het verschil tussen Biddit en book ‘n bid?

Het meest gekende biedingssysteem voor vastgoed is vandaag ongetwijfeld Biddit: de digitale variant van openbare verkopen via de notaris. Kandidaten kunnen in alle transparantie tegen elkaar opbieden, niet in de veilingzaal maar online. Na akkoord van de verkoper wijst de notaris de woning onmiddellijk toe aan de meestbiedende kandidaat-koper. De kosten liggen vooral bij de koper, ook al zijn deze niet altijd transparant terug te vinden.

Ook onderhandse verkopen verlopen tegenwoordig steeds vaker digitaal. Bij transparante systemen bieden kopers online tegen elkaar op.  Vind je dat onwennig, dan zijn er de gesloten biedingsplatformen zoals book ’n bid waar kopers elkaars bod niet kunnen zien.  De verkoper krijgt elk bod in zijn platform te zien en houdt zo gemakkelijk het overzicht. De verkoper bepaalt vooraf zelf wanneer eventueel bijkomende biedingsrondes plaatsvinden en kiest nadien zelf of én op welk bod wordt ingegaan. Live onderhandelen hoeft dus niet als je book ’n bid gebruikt, je communiceert digitaal via het platform.   

De kosten voor het book ’n bid platform zijn voor de verkoper. Deze zijn verwaarloosbaar, als je weet hoeveel % je aan een makelaar besteedt. Gebruik je book ’n bid voor je afspraken en biedingen, dan betaal je eenmalig een forfaitair bedrag. Niet meer, niet minder. Check hier ons tarief. 

Welk systeem je ook kiest, kopers krijgen nu wel een eerlijke kans om een bod uit te brengen. Bij book ’n bid gaan we nog een stapje verder: iedereen krijgt ook de kans om de woning te bezichtigen. Pas na de bezichtigingsperiode kan er geboden worden. 

Dus geen teleurstellingen meer als je droomhuis weggekaapt wordt, nog voor je de kans kreeg om het te bezichtigen.

Recommend
Share
Tagged in
Leave a reply