';
side-area-logo
Online bieden en bezichtigen van woning wordt kinderspel met book ’n bid

Nieuw platform assisteert verkopers en makelaars bij verkoop

Kopen en verkopen: het vraagt veel tijd, planning en geduld voor zowel koper, verkoper als makelaar. Book ’n bid brengt hier verandering in: als enige platform faciliteert het zowel bezichtigingen als biedingen tijdens het verkoopproces. Dit op een juridisch sluitende en transparante manier.

Frustraties bij kopers
Een woning kopen verloopt niet altijd zoals gehoopt. Het spel van opbod resulteert vaak in een erg hoge prijs waardoor renovatiekosten soms niet meer realiseerbaar zijn. In andere gevallen krijgen kandidaat-kopers zelfs de kans niet om een woning te bezichtigen, want ze is al meteen verkocht. Voor veel (jonge) kopers is dit helaas dagelijkse kost. De voorbije jaren werden huizen en appartementen in Vlaanderen gemiddeld maar liefst 17 dagen sneller verkocht dan in 2020.

Gedoe voor de verkoper
Ook bij het verkopen komt veel kijken: de vele telefoontjes, e-mails, bezoekers, biedingen en onderhandelingen… Zou dat ook kunnen zonder gedoe? Een uitdaging waar drie ondernemers zich het afgelopen jaar over bogen. Dat resulteerde in een online boekings- en biedingsplatform: book’n bid!

Met book ’n bid wordt kopen en verkopen eenvoudiger, eerlijker en transparanter. Deze online tool pakt de twee moeilijkste fases in het verkoopproces aan: de planning van huisbezichtigingen en de opvolging van biedingen. Book ’n bid hanteert een standaardprocedure voor biedingen binnen het wettelijk kader zodat elke partij vooraf de spelregels kent. Bezichtigingsaanvragen worden volledig digitaal georganiseerd en automatisch ingepland. Daarnaast leidt, verzamelt en evalueert het platform ook alle biedingen die uitgebracht worden na een bezichtiging.

Met een eenvoudige QR-code, een juridisch sluitende en transparante aanpak wordt kopen en verkopen gemakkelijker en eerlijker.

Hoe werkt book ’n bid?
De verkoper registreert zich met zijn woning op het book ’n bid-platform via Itsme. Vervolgens ontvangt de verkoper een book ’n bid-link met bijhorende QR-code. Deze kan toegevoegd worden aan zijn advertentie op een immoplatform of te koop-bord aan de voordeur. Bij interesse opent de kandidaat- koper de book ’n bid-link om een afspraak te maken voor bezichtiging.

Eenmaal bezichtigd, krijgt elke kandidaat-koper de kans om een bod uit te brengen. Zo valt niemand uit de boot. Uit een marktstudie weten we dat 47% van de kandidaat-kopers niet de kans krijgt een pand te bezichtigen, laat staan een bod uit te brengen.

Na alle biedingsrondes maakt book ’n bid een helder overzicht van alle biedingen en voorwaarden zodat de verkoper zelf kan kiezen voor de beste deal. Onderhandelen hoeft niet meer, want de kandidaat-koper heeft alles vermeld in zijn bod. Uit marktonderzoek blijkt trouwens dat ruim 1 op 2 verkopers én kandidaat-kopers het fysiek onderhandelen over een bod als erg moeilijk ervaren. Book ’n bid neemt ook dat ongemak weg en objectiveert alle biedingen.

Tijdswinst voor de moderne vastgoedprofessional
Daarnaast is book ’n bid ook een tool die door de moderne makelaar kan ingezet worden. Het book ’n bid-platform ondersteunt de vastgoedprofessional in de praktische organisatie van bezichtigingen en het opvolgen van biedingen. Door deze taken van hem over te nemen, heeft de makelaar meer tijd en middelen om zich bezig te houden met waar hij het echte verschil kan maken: zoals het opmaken van waardebepalingen, opstellen van verkoopdossiers, beantwoorden van vragen en het opvolgen van de verkoopovereenkomst tot bij de notaris.

Begin van book ’n bid
Book ’n bid is een product ontwikkeld door Vincent Van Der Veken, Mathias Peeters en Johan Viaene. Een toevallige samenloop van omstandigheden bracht de drie ondernemers samen. Johan belandde midden in een discussie tussen zijn overbuur Mathias en Vincent, beide makelaars. Ze hadden het over het boomen van online makelaars en toenemende wederzijdse verwijten tussen kopers en verkopers. Johan bracht de frustrerende (ver)koopverhalen van enkele familieleden in de discussie. Als freelance IT-er en business process analist kon hij het niet laten te zeggen dat dit vastgoedverkoopproces toch beter moest kunnen. Enkele meetings en een marktstudie later, was het concept book ’n bid een feit.

PERSCONTACT 
Youssef Amin - 0489/ 68 51 10
Recommend
Share
Tagged in