';
side-area-logo

Je hebt je zinnen gezet op een nieuwe woning en wil je huidige woonst verkopen? 

Is het dan interessant om je lopende hypothecaire lening over te dragen naar je nieuwe woonst?  Een hypotheekoverdracht heeft zeker zijn voordelen als de rente van je oude lening lager ligt dan de nieuwe. Als je lening doorloopt betaal je geen wederbeleggingsvergoeding. Je huidige schuldsaldoverzekering blijft gewoon lopen. De dossierkosten zijn lager dan wanneer je een nieuw krediet aanvraagt. Check zeker ook of de fiscale voordelen van je oude lening van toepassing blijven. 

Bij een hypothecaire overdracht wordt er een notariële overeenkomst tussen de bank, kredietnemer en eventueel derde bank afgesloten. De notaris zorgt voor een schrapping van de oorspronkelijke hypotheek op je eerste huis en brengt de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving daarna over naar je nieuwe woning. 

Loopt de aankoop van je nieuwe huis vertraging op en wil je toch een hypothecaire overdracht, dan moet de bank expliciet akkoord gaan. De notaris zal vastleggen dat de aankoop van je nieuwe woonst binnen een bepaalde periode doorgaat. De opbrengt van je verkoop wordt gestort op een geblokkeerde rekening . 

Informeer zeker bij je bank of notaris voor meer informatie. En verkopen zonder gedoe? Dat doe je via book ’n bid.

Recommend
Share
Tagged in
Leave a reply