';
side-area-logo

Veelgestelde vragen

Currently we are still working on a number of translations, so you will see the Dutch version also here. Feel free to drop us a line in case any thing is unclear. Apologies for any inconvenience.

Hier belanden betekent dat er voor jou nog iets onduidelijk is. We hebben alvast een lijst opgesteld met de meest voorkomende vragen. Geen antwoord gevonden op je vraag? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen naar support@booknbid.be.

Veelgestelde vragen: verkoper

Heb je een advertentie aangemaakt op een ander platform? Hopelijk wel, want book ’n bid is geen publiciteitsruimte. Om zichtbaarheid te geven aan je pand, dien je te adverteren op een ander platform naar keuze. Plaats in je advertentie zeker ook de (foto’s met) QR code en best ook de link bij. Zo kunnen kandidaat-kopers hun weg vinden naar een beschikbaar bezoekmoment.

Een QR code is niet anders dan de link naar een internetpagina vertaald naar een afbeelding die met een QR-code lezer kan begrepen worden. De meeste smartphone camera’s kunnen deze afbeeldingen direct lezen. Bij het aanmaken van een pagina voor jouw pand, wordt er automatisch een QR-code gegenereerd. Deze code kan je dan plaatsen in je advertentie. Geïnteresseerden kunnen de QR-code dan scannen en komen rechtstreeks op jouw pandpagina binnen Book ‘n Bid terecht.

Geen probleem, totdat de eerste geïnteresseerde zich gemeld heeft, kan je nog alles zelf aanpassen. Is er al een eerste geïnteresseerde,  dan kan je niet zomaar informatie aanpassen. In dat geval stuur je een bericht naar support@booknbid.be met wat je moet wijzigen. Ons team kan dan  instellen dat je toch nog wijzigingen mag doorvoeren.

Wat fijn voor jou! Maar geen paniek: van zodra 80% van je bezoekmomenten geboekt werden, zal je 1x de mogelijkheid krijgen om je biedingsdata bij te stellen. Zodoende kan je extra tijd voorzien om bijkomende bezichtigingen mogelijk te maken. Toch nog een probleem? Stuur dan een bericht naar support@booknbid.be, we kijken hoe we je kunnen helpen.

Wat jammer om te horen, maar geen paniek, we hebben dit scenario voorzien: Als er op 3 dagen van je 1e biedingsdatum minder dan 40% van je bezoekmomenten geboekt werden, zal je 1x je biedingsdata mogen aanpassen. Intussen mag je sowieso nog extra bezoekmomenten aanmaken als er nog ruimte is.  Ook kan je best  je advertentiestrategie herbekijken en bijstellen. Misschien moet je je pand nog wat meer in de verf zetten op een extra immosite of je prijszetting evalueren. Voeg steeds voldoende foto’ s toe, samen met de QR code (link naar) van je book ’nbidpagina! Kijk ook na of bij je huidige advertenties de QR codes/link voldoende zichtbaar zijn. Ondervind je toch nog een probleem, stuur dan een mailtje naar support@booknbid.be.  We kijken hoe we je kunnen helpen.

Uiteraard! Jij verkoopt, jij kiest… Je moet wel even wachten tot de biedingsdatum verlopen is zodat elke kandidaat-koper de kans krijgt minstens 1 bod uit te brengen. Je bent niet verplicht meerdere rondes te organiseren, je kan na ronde 1 direct akkoord gaan met het bod van je dromen.

Dat is tegen onze policy. Geef ons een seintje op support@booknbid.be zodat we de onbetrouwbare gebruiker van ons platform kunnen uitsluiten. Alvast bedankt. Echter adviseren we je om jezelf de vraag te stellen of je aan een onbetrouwbaar persoon uiteindelijk wel wil verkopen. Wij raden aan het 2e beste bod alsnog te aanvaarden, de gegevens worden sowieso bewaard tot 3 weken na de finale ronde datum. Neem dus gerust even contact op via het platform met deze kandidaat-koper.

Nee, wij zijn geen advertentieplatform!! Je kan de foto’s, alsook de individuele QR code, best mee in je advertentie op het door jouw gekozen immoplatform opnemen en zelfs ook gewoon uithangen aan je voordeur. Vermeld ook steeds het ID dat we je meegeven in je advertentie zodat kandidaat-kopers je Book ‘n Bidpagina ook manueel kunnen terugvinden.

Dat klopt, de finale ronde is voorzien om bij je favoriete kandidaten een laatste maal te polsen of er nog voorwaarden kunnen bijgesteld worden, dat kan uiteraard ook nog altijd de prijs zijn.

Een finale ronde geeft je de kans om mensen die misschien een zelfde bod hebben uitgebracht maar dat niet van elkaar weten, toch nog een kans te geven dat aan te passen. Of als je voelt dat je misschien toch te laag gestart was, nog een laatste kans op een verhoogd bod te geven. Dit is geen online veiling waarbij kopers continu tegen elkaar uitgespeeld worden, book ’n bid rekent op serieuze biedingen  die nog wat scherper gesteld kunnen worden in maximum 2 bijkomende rondes, die je eigenlijk los van elkaar moet zien.

Wij raden deze functionaliteit aan bij mogelijk populaire panden, zodat je niet elke opportunist een rondleiding moet geven. Ook de nieuwsgierige buurvrouw, de lokale historicus, … zullen weigerachtig staan om éénmalig te moeten betalen om je pand te komen bezoeken. Geïnteresseerden zijn mensen die wij al kennen omdat ze effectief op zoek zijn naar een pand. Wij weten dit als ze al eens meegeboden hebben of ergens anders een bezichtiging geboekt hebben via ons platform. Zij hoeven uiteraard niet te betalen. Volstrekt nieuwe bezoekers zal een inwisselbare vergoeding van €50 (incl BTW) gevraagd worden. Wij gaan ervan uit dat ze op een zeker moment mogelijk hun huidige woonplaats dienen te verkopen en dan kunnen ze hun geld dubbel en dik terugkrijgen door een korting van minimum €100  (excl BTW) op ons platform. Eventueel geven ze de voucher door aan een kennis. Enkel jij wint er kostbare tijd mee…

Book ’n bid is geen advertentieplatform.De QR-code dien je dus mee te verwerken in je advertentie(s) op andere media. Het is immers de directe link naar je eigen book ‘n bidpagina. Je krijgt ook een ID-nummer. Alleen via de QR of de ID zullen kandidaat-kopers hun weg vinden naar je persoonlijk book’nbidpagina, en alzo een bezichtiging kunnen boeken en een bod kunnen uitbrengen!

Veelgestelde vragen: koper

Vermoedelijk ben je een advertentie tegengekomen van een pand dat te koop staat. De verkoper wenst dat je via deze link een bezoek inplant en/of een bod uitbrengt. Via dit platform zal de verkoop van het pand via niet-bindende, digitale biedingen onder gesloten omslag afgehandeld worden.

Dit is jammer genoeg een vraag waar we niet met ja of nee kunnen op antwoorden. Je moet het pand waarin je geïnteresseerd bent naar (je eigen) waarde schatten en dat hangt uiteraard ook deels af van de populariteit. Dit kan je afleiden uit het aantal geplande bezoeken en reeds uitgebrachte biedingen dat we ook transparant meedelen op elk moment. Aangezien er ook maar maximum 3 rondes zijn, kan je uiteraard ook best niet te lang wachten om je beste bod uit te brengen! Je bent ook niet verplicht je bod later te verhogen.

Allereerst welkom op ons platform. De verkoper van het pand heeft de optie “enkel geïnteresseerde kopers” ingeschakeld en je bent vermoedelijk nieuw op ons platform. In dit geval vragen we je een éénmalig bedrag van €50 (incl BTW) te betalen om de bezichtiging vast te leggen en de zekerheid te hebben een bod te kunnen uitbrengen. Je ontvangt tevens de mogelijkheid om het bedrag in te ruilen voor een voucher. Wil je later een ander pand bezoeken, dan zal dit ook niet meer gevraagd worden want we weten immers dat je effectief op zoek bent. Je kan het betaalde bedrag later dubbel en dik terugkrijgen wanneer je via ons platform een eigen pand verkoopt. Of je kan ook de vouchercode gewoon doorgeven. Voor het huis van je dromen zal die éénmalige, terugverdienbare €50 uiteraard niet de kostprijs vormen.

Dit is geen online veiling. Book ‘n bid is een biedingssite ingericht op digitale biedingen onder gesloten omslag. Daarom mogen wij geen individuele bedragen meedelen en pas na een ronde zal geanonimiseerde en veralgemeende informatie gedeeld worden. Dat zal wel helpen een eventueel volgend bod voor te bereiden.

Book ’n bid heeft gekozen om met vertrouwde identificatiepartners te werken binnen de strategie om misbruiken zoveel mogelijk te voorkomen. Het gebruik van itsme is gratis voor gebruikers. Als platform betalen we hiervoor. Maak dus gerust een gratis account aan bij itsme om op book ‘n bid makkelijk en in alle veiligheid te kunnen inloggen en hopelijk je droompand te scoren.

Wanneer je een bod plaatst, krijg je de mogelijkheid om een aantal voorwaarden in te stellen en zelfs nog iets specifieks te vragen.

Ja, anders dan bij een online veiling, kan je hier maar 1 bod per ronde uitbrengen. Je kan dit ten allen tijde ook intrekken, maar niet veranderen. Denk dus goed na over wat je wenst te bieden. Je zal ook maar maximaal 3x kunnen bieden!